Voordat ik aan WIFI begon heb ik ook gekeken naar Internet via de satteliet of om zelf een draad te trekken vanaf Bant. Maar beide was lang niet financieel haalbaar.

WIFI is een gestandaardiseerd product die het mogelijk maakt om draadloos data te distribueren. Hiermee is het mogelijk om Internet van A naar B te transporteren op een veilige manier. Uiteindelijk heb ik voor deze methode gekozen om Wirelessbant op te zetten.

Voordat ik het netwerk ging opbouwen moest ik nog wel wat ervaring opbouwen. Samen met Bas hebben wij apparatuur getest en gekeken wat er mee mogelijk was. We kwamen er achter dat WIFI de oplossing was voor dit project. We zijn in onze testen er in geslaagt om een verbinding op te zetten waarbij we 5 km overbrugden. Theoretisch zou met de juiste apparatuur een afstand van 7 km maximaal haalbaar zijn. Maar dit is wel 7 km in line of site. Dat haal je bijna nergens je hebt vaak met bomen of gebouwen te maken.

Ons WIFI netwerk bestaat uit drie accespoint die met elkaar in verbinding staan. Het Internet komt oorspronklijk van één accespoint. De andere twee accespoint zijn nodig om een groter gebied te bedekken.

Om grote afstanden te kunnen overbruggen kan je met hoger vermogen zenden. WIFI werkt op de 2,4 Ghz band. Wetterlijk is hier toegestaan een maximaal zendvermogen te gebruiken van 100 mW. Met 100 mW alleen in combinatie met een simpele antenne kom je nog niet ver. Er zijn betere antennes nodig die het signaal bundelen om zo gericht te gaan zenden. Als zowel aan de zendzijde als aan de ontvangstzijde een goede antenne wordt gebruikt kan er een afstand van enkele kilometers worden overbrugt. Dit principe is ook bij Wirelessbant toegepast. Zie foto's.

 

 

 

 

Copyright ©2004  wirelessbant.nl
Alle rechten voorbehouden