Historie

Vanaf dat breedband Internet bestond is Stefan op zoek gegaan naar mogelijkheden om het ook in de polder te krijgen. Maar omdat het hier een dunbevolkt gebied is, was dit gebied niet interresant voor Internet provider om hier breedband Internet aan te bieden. Op dat moment was er nauwelijks hoop dat het hier ooit nog zou komen. Maar na lange tijd wachten was er ADSL beschikbaar in Emmeloord. Dit gaf hoop. Inmiddels waren er ook providers die draadloos breedband Internet aanboden. Zij waren wel geïnteresseerd om het in Bant te installeren mits er genoeg aanmeldingen waren. Maar de benodigde aanmeldingen kwamen maar nooit.

Half 2004 is er in alle dorpen van de Noord Oost Polder(Flevoland) ADSL beschikbaar gekomen. Hiermee was het voor de bedrijven die draadloos Internet aanbieden niet meer interessant om naar de Noord Oost Polder te komen. En hierdoor valt het buitengebied in deze omgeving buiten de boot voor breedband Internet.

Bij Stefan is dit ook het geval. Hij is te ver van de centrale in Bant verwijderd voor ADSL beschikbaarheid. Hij wilde toch graag breedband Internet voor een vast bedrag per maand en is op zoek gegaan naar alternatieve mogelijkheden om toch breedband Internet te krijgen.

Door allerlei verschillende technieken naast elkaar te leggen zoals en de voor en nadelen te vergelijken is er een keuze gemaakt. De keuze mogelijkheden waren breedband Internet via de satteliet, een kabel graven naar Bant waar wel ADSL beschikbaarheid is of deze verbinding draadloos toepassen. Dit laatste is het geworden omdat dit verweg de makkelijkste en goedkoopste methode is.

Er wordt een draadloze techniek gebruikt om het signaal van A naar B te krijgen. Deze techniek maakt gebruik van WIFI. WIFI is een standaard voor draadloze communicatie. Zie WIFI voor meer informatie hierover.

Omdat Stefan een aantal dingen niet alleen kon uitvoeren, voornamelijk het testen van een hoop zaken en het bouwen van de uiteindelijke opstellingen, helpt Bas hem hiermee.

In eerste instantie is er een hoop getest en geïnformeerd. Er moest een geschikte plek worden gevonden om het draadloze signaal te zenden. Eerst is er vanuit de kerktoren van Bant getest. Ook is geinformeerd om gebruik te maken van de KPN-mast op het industrieterrein van Bant, maar dit was financieel geen haalbare kaart. Uiteindelijk is besloten om te gaan zenden vanaf een mast op een schuur aan de Banterweg.

Na veel testen bleek dat dit geheel goed haalbaar was. Kijk maar naar de vele foto's. De verdere vorderingen zijn te lezen in de nieuwsberichten onder nieuws.

Voor vragen of opmerkingen vragen wij u contact met ons op te nemen via het forum of via onze contact informatie.

Alvast bedankt

 

 

 

 

Copyright ©2004  wirelessbant.nl
Alle rechten voorbehouden