Nieuws

Vanaf Mei 2004 staat hier alle nieuws met betrekking tot Wirelessbant.

30 Januari 2007
geschreven door: Stefan
De nieuwe accesspoints doen het ook tot nu toe goed in 2007. Binnenkort zal er weer een upgrade plaats vinden binnen het wirelessbant netwerk. Hierover later meer.

23 December 2006
geschreven door: Stefan
De modem en de nieuwste accesspoints hebben een firmware upgrade gehad. Hiermee hopen we een nog stabieler netwerk te creëren. Zo gaan we met een goed gevoel de kerstdagen in. Bij deze wenst Wirelessbant iedereen ook een zalig kerstmis en alsvast een goed nieuwjaar.

17 December 2006
geschreven door: Stefan
Vandaag was er een storing bij de Internet provider. Waarschijnlijk had dit te maken met de DNS. Pagina's konden niet geladen worden, maar er kon wel doormiddel van een ping contact worden gezocht met elke internetpagina. Gelukkig was dit probleem snel weer verholpen zodat er aan het begin van de avond weer Internet aanwezig was.

21 November 2006
geschreven door: Stefan
De ADSL-modem is vandaag succesvol hardwarematig vervangen door een nieuw type. Hierdoor zijn een aantal nieuwe features beschikbaar gekomen waarmee we ons netwerk nog beter kunnen beheren. Ook is de totale bandbreedte weer een stukje gestegen.

22 Oktober 2006
geschreven door: Stefan
Het is eindelijk gelukt om het netwerk stabiel te krijgen. Er waren problemen binnen het wirelessbant netwerk alleen waar de oorzaak was moeilijk te detecteren. De reden hiervan was dat het probleem zich niet continue voordeed. Maar vandaag wisten we het netwerk te krijgen naar wens. Foto's van deze hardware upgrade zal later worden gepubliceerd. De Hardware upgrade zijn nieuwe accesspoints.

21 Oktober 2006
geschreven door: Stefan
Vandaag zal het wirelessbant netwerk een upgrade krijgen. Hiervoor zal de bandbreedte en de stabiliteit binnen het netwerk worden vergroot. Meer informatie hierover wordt later gepubliceerd.

20 Oktober 2006
geschreven door: Stefan
Al langere tijd wordt de bandbreedte niet geleverd die door KPN wel gelevert zou moeten worden. Dit heeft te maken met de kwaliteit van de telefoonkabel waar ADSL gebruik van maakt. Vanaf begin 2006 is de bandbreedte verhoogd. Dit is mogelijk de oorzaak waardoor op dit moment niet de bandbreedte word gehaald die wel wordt gegarandeerd door KPN ten opzichte van vroeger. Om toch zoveel mogelijk bandbreedte wel te halen wordt er momenteel gezocht naar mogelijkheden. Eén daarvan is het vervangen van de ADSL modem door een nieuwer type. Dit helpt voor de helft. De rest van de bandbreedte is tot nu toe niet haalbaar voor Wirelessbant. Maar niet getreurt er is momenteel meer dan genoeg bandbreedte voor Wirelessbant beschikaar.

23 September 2006
geschreven door: Stefan
Afgelopen donderdag(21 september) is er een storing geweest bij KPN. Door graafwerkzaamheden was er een telefoonkabel doorgetrokken aan de Banterweg waar toevallig ook het Internet voor wirelessbant vandaan komt. Hierdoor hadden we tot vrijdag ochtend geen Internet. Maar alles is weer hersteld en er is weer Internet.

16 Juni 2006
geschreven door: Stefan
Voor de mensen die het interesant vinden om te weten wat nu een goede Internet provider is in Nederland, raad ik aan om een kijkje te nemen bij deze aflevering van Radar. Klik hier om de het filmpje te starten.

Ander nieuws van vandaag is dat er een nieuw forum is aangemaakt maar deze is helaas nog niet actief. Ons oude forum is helaas verloren gegaan.

3 Juni 2006
geschreven door: Stefan
Het nieuws van vandaag is dat we na hele lange tijd de site weer is aangepast. De site van Wirelessbant is compleet opnieuw opgebouwd. Aan de buitenkant is er weinig van te zien, maar als er in de code wordt gekeken dat is er zeker wel het één en ander gewijzigd.

In de tijd draait het wirelessbant netwerk nog steeds goed. Daar is zelf weinig aan verandert. In de komende tijd zal er misschien nog we wat gaan gebeuren maar daar vertel ik jullie tegen de tijd wel meer over. Het enige wat wel veranderd is, is dat begin dit jaar het abonnement 11 euro per maand goedkoper is geworden. De reden hiervan is dat er hier inmiddels breedband Internet beschikbaarheid is. Om dit abonnement toch Interesant te houden waren we genoodzaakt het abonnementsgeld te verlagen tot een heel interresant bedrag. Nu dus nog maar € 15,97 !!! (excl btw).

19 Februari 2005
geschreven door: Bas
Zoals iedereen wel vernomen heeft, heeft het internet er een dag uitgelegen, op 17 Februari. We waren door XS4all (de provider) van internet gehaald, omdat ons interne netwerk een virus zou verspreiden. Het zou gaan om het W32/Netsky@MM virus. Na een dag hebben ze het internet er gelukkig weer opgezet. In die tijd hebben we alle PC's gescand op het virus. Tot nu toe is het virus nog niet gevonden. Om deze problemen in de toekomst tegen te gaan, willen we onze klanten aanraden regelmatig een virusscan uit te voeren! Mochten hierbij problemen optreden, dan horen wij dat graag, en kunnen we evt. helpen met een oplossing hiervoor.

7 Januari 2005
geschreven door: Bas
Voor de liefhebber! Ik heb een paar screenshots genomen tijdens het programmeren van de linux server. Klik voor de foto's hier!

1 Januari 2005
geschreven door: Bas
Allereerst de beste wensen voor 2005! Dat het maar een goed internetjaar mag worden. Inmiddels is de server (computer) bijna klaar. Ik heb een paar foto's genomen, dus neem eens een kijkje bij 'foto's'! Deze PC komt bij de aDSL aansluiting te staan, en zal de bandbreedte daadwerkelijk gaan verdelen.

9 November
geschreven door: Stefan
Ik heb op Internet een check gedaan of er inmiddels al eens ADSL beschikbaar zou zijn in deze buurt van Bant. Maar nog steeds geen ADSL! Ik geloof nog steeds niet dat het op korte termijn hier zal zijn. Er zou eigenlijks ook al Zakelijk ADSL of SDSL beschikbaar zijn in deze buurt, maar zelfs dat is er nog steeds niet. Gelukkig heb is hier al vanaf Mei WDSL. Dus we kunnen toch lekker gebruik maken van onbeperkt breedband Internet. De Accespoint doen het nog steeds harstikke goed! Er is inmiddels nieuwe firmware(interne software van de accespoint) uit voor de accespoints die ik gebruik. Maar de accespoints doen het zo goed dat het eigenlijks niet nodig is dat ik de firmware vernieuw. Ik ga het binnenkort wel doen, maar voorlopig heeft het geen haast.

30 Augustus
geschreven door: Stefan
Alles draait nog steeds. Het Draadloze netwerk is heel stabiel. Alleen KPN heeft er wel eens uit gelegen waardoor er op dat moment even geen Internet beschikbaar was.

21 Juli 2004
geschreven door: Stefan
Het netwerk draait nog steeds naar wens. Laatste tijd geen problemen gehad met de accesspoints, en ook niet met het internet. Het gaat dus goed.

30 Juni 2004
geschreven door: Stefan
We hebben in deze maand de mast vervangen bij Schilder thuis, de foto's ervan staan op internet. Deze mast is nu 6 meter hoog. De drie accesspoints zijn nu ook geupdated door nieuwe firmware. Theoretisch zou nu het netwerk stabieler moeten zijn. We hebben ook een versterker tussen de antenne en het accesspoint geplaatst bij van Woerkom. Nu is het signaal 10% sterker.

2 Juni 2004
geschreven door: Bas
Er is nu een forum online! klik voor het forum hier!

30 mei 2004
geschreven door: Stefan
Het draadloze netwerk is nu operationeel met drie accespoints. De drie basispunten zijn nu alle drie toegankelijk. Deze punten hebben onderling ook een snelheid van 54 mbit, dat is veel meer dan nodig. Beetje extra bandbreedte is nooit verkeerd ;).

23 Mei 2004
geschreven door: Bas
Er zijn een aantal nieuwe foto's online! De antenne bij Stefan is verplaatst naar de schuur.

19 Mei 2004
geschreven door: Stefan
aDSL is nog steeds actief na 10 dagen. De eerste indruk van ons is goed. Bij Stefan thuis wordt nu alleen de antenne verplaatst. Dit is om meer bereik te creëren. Dit is belangrijk, want dan zouden meer mensen het signaal kunnen ontvangen. Als die mast straks is bevestigd, dan is dat de tweede mast die aan een schuur zit bevestigd; aan de banterweg zit hij namelijk ook aan een schuur vast.

9 Mei 2004
geschreven door: Stefan
aDSL online!! Gisteravond hebben we de aDSL modem geïnstalleerd. Dat was zo klaar. Maar deze modem moest ook nog ingesteld worden. Daar kwamen we niet meer aan toe zaterdag. Maar vandaag is de modem ingesteld en aDSL klaar voor gebruik.

4 Mei 2004
geschreven door: Stefan
De aDSL modem is binnen! Eind deze week zal deze geplaatst gaan worden, en zal het netwerk online zijn! Vanaf deze datum zullen ook de eerste gebruikers op het netwerk worden aangesloten.

 

 

 

 

Copyright ©2004  wirelessbant.nl
Alle rechten voorbehouden